20 Ağustos 2008 Çarşamba

Kıbrıs'ta Öğrenciye Pasaport Gerekli Mi ?

Eğer Kıbrıs'ta bir üniversite kazandıysanız pasaporta ihtiyaç duymadan sınırdan geçebilirsiniz.

Türkiye
'den Kıbrıs'a ilk çıkışınızda gümrük memuruna nüfus cüzdanınızı göstererek ufak beyaz bir kağıt alıyorsunuz. Bu kağıdın üzerinde Türkiye'den çıkış yaptığınıza dair bir mühür oluyor, geri dönerken aynı kağıdı göstermek zorundasınız, kağıdı mutlaka muhafaza edin kaybetmeyin. Bu gümrük kağıdı ile okulunuzdan aldığınız öğrenci belgenizi beyan ederseniz hiç bir problem olmayacaktır.

Kıbrıs
'a aileniz veya bir tanıdığınız yada sıradan bir Türk vatandaşı geldiğinde 3 aydan fazla kalacaksa pasaportu olması gerekiyor yoksa 3 aydan sonra kaldığı her gün için 80 € ceza ödüyor.

Pasaport hangi aşamada gerekli ?

Okuduğunuz okul sizin Kıbrıs'ta oturma izni çıkartmanızı isteyecektir bunu için pasaportunuzun olması gerekir. Neticede pasaportunuzun olması gerekiyor er yada geç. İlk gidişinizde nüfus kağıdınızla çıkış yapın nasılsa önünüzde uzun bir zaman dilimi var pasaportu Lefkoşa'dan da çıkartabilirsiniz.

Öğrencinin Pasaport Çıkartırken Yapması Gerekenler

Öncelikle ilçe emninyet müdürlüğüne bir üniversiteye yerleştiğinizi gösteren bilgisayar çıktısını, nüfus kağıdınızı, 4 adet vesikalık fotoğrafınızı götürün ve 75 YTL ödüyorsunuz. İndirimli hali 75 YTL normalde 200 YTL. 2 yıllık harç parasını ödemiş oluyorsunuz.

Eğer pasaportunuz varsa ve süresi bitmişse sadece kazandı belgenizle gidin ve pasaportunuzu vererek ücretsiz olarak 1 yıl uzatılmasını istediğinizi söyleyin. 1 yıllık harçsız olarak Pasaportunuzu uzatacaklardır tabi ücretsiz olarak.

Hiç yorum yok: