21 Ağustos 2008 Perşembe

Kıbrısa Gitmenin En İyi 2 Yolu

Uçak ile

Kıbrısa gelmenin en konforlu ve zahmetsiz yolu uçakla gelmektir. İstanbuldan Ercan Havaalanı 1 saat 10 dk sürmektdir.

Ercan Havaalanından çıktıktan sonra anayola doğru yürüyerek ilerleyin minik bir kavşak ile karşılaşacaksınız oradan Paşaköy dolmuşları kalkmaktadır. Bu dolmuşlar sizi Girne, Lefkoşa, Magosa dolmuşlarının kalktığı noktaya götürecektir.

Deniz Otobüsü ile

Kıbrıs'a Deniz Yolu ile; Mersin Limanı, Taşucu Limanı olmak üzere genel seferler yapılıyor. Yaz aylarında ise Alanya Limanindan da Deniz Otobüsü ve Feribot seferleri yapılıyor.

- Mersin Limanindan
Gazi Magosa limanina giriş yapılmaktadır.

- Taşucu Limanindan
Girne Turizm Limanına giriş yapılmaktadır.

- Alanya'dan Girne Turizm Limanına giriş yapılmaktadır.

Deniz otobüsleri ile seyahat, uçak seyahatine göre daha az konforlu ve zaman açısından daha uzundur.

Girne'de Ulaşım

Havaalanından Girne'ye Paşaköy arabaları ile aktarma yaparak gelebilirsiniz. Fakat bu kadar zahmete giremem diyorsanız havaalanından bir taksi ile 50 -60 Ytl karşılığı girneye gelebilrsiniz. Kıbrıs'ın taksiler i lüxtür. Genelde Mercedes araçlar taksi olarak ortada dolaşırlar.

Girne içinde ulaşım ise Güzelyurt, Lapta, Karşıyaka, Karaoğlanoğlu, Yeni Liman gibi semtlerden geçen dolmuşlarla yapılmaktadır ve bütün bu duraklar aynı yol üzerindedir. Pek karmaşık bir yol sistemi yoktur.

Girnede Öğrenciye Ulaşım Bedava mı ?

Girne Amerikan Üniversitesi'nin 30 dk aralıklarla girnenin bir çok yerinden geçen servisleri öğrenciler için ücretsizdir. Sınırsız olarak kullanabilir istediğiiz yere gidebilirsiniz .

Tabii okul ve Girne Merkez arasında kalan yol hattı için. Diğer kısımlar Lapta, Karşıyaka gibi daha az saatler ile sınırlandırılmıştır ( Servis Ulaştırma İle İlgili Olarak ) .

Hiç yorum yok: