20 Ağustos 2008 Çarşamba

Girne'de Öğrenci Yurtları

Öncelikle; Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurtlarını en son tercih olarak değerlendirmenizi öneririm.

Okulun yurtlarında genelde nijeryalılar ve pakistanlılar kalıyor ve oradaki Türk öğrenciler pis kokudan duramadıklarını söylüyorlar.

Asıl sorun bence "yasaklamalar" sonuçta öğrencisiniz ve biraz rahat yaşam tarzı olan insanlarsınız. Okulun yurtları size birçok kısıtlama koyuyor. Mesela odalara alkol sokamıyorsunuz, sevgilinizi misafir edemiyorsunuz. Ayrıca okulun yurtları biraz sapa denebilicek bir yerde kalıyor.

Öğrencileri en alakadar eden konu ise; yurtların pahalılığı. Okulun yurtları gerçekten çok pahalı. Tamam verdiği hizmetler ve sunduğu imkanlar ödediğiniz paraya denk gelse kabul edilebilir, ama size sunulanlar ödediğiniz fiyatın altında kalıyor.

Okul Yurtları Nerede? Nasıl Gidilir ?

Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurtları okula en fazla 2 km en az 300 metre kadar mesafedeler.

Belirli saatlerde okuldan yurda ve yurttan okula servis araçları kalkıyor. Bu servislerin ücretlendirilmesi okula kayıt olurken ödediğiniz paranın içinde ek bir ücrete tabii olan servis ücreti adı altında geçiyor. Bu ne demek; yani aslında servisler bedava değil siz parasını kayıt olurken veriyosunuz ve 1 yıl boyunca Girne içerisinde sınırsız olarak bedava ulaşım hizmeti alıyorsunuz. Bu servisler sizi Lefkoşa'ya kadar götürüyor.

Univer - City Erkek Öğrenci Yurdu

Okulun 800 metre kadar uzağında olan erkek yurdu. Yurt genelinde ve okulda wireless var fakat wireless o kadar yetersiz ki maillerinizi kontrol etmeniz 10 dk nızı alıyor. Pek verimli bir internet servisi sunmuyor. Yurdun yemek servisi ise tam bir fiyasko hamburger 5 YTL idi 2007 - 2008 döneminde.

Yurdun ücretlendirilmesi;

1650 € + 300 € Depozito + KDV
1950 € + 300 € Depozito + KDV
2150 € + 300 € Depozito + KDV
2350 € + 300 € Depozito + KDV

Univer-City Erkek Yurdu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayınız.



Gordon Bennett Court Kız Öğrenci Yurdu

Okulun Kampüsüne 300 metre uzaklıkta olan bu kız öğrenci yurdunun en büyük avantajı okula yakın olması. Yeri tam olarak okula çıkan yokuşun kenarında kalıyor. Fakat kız öğrencilerin bu yurtta çok problemi olduğunu duyuyoruz genelde nijeryalı , iranlı, pakistanlı erkek öğrenciler tarafından rahatsız edildiklerini ve bir kaç defada polisin işin içine karşıtığıda oldu.

Yurdun ücreti;

1950 € + 300 € Depozito + KDV

Gordon Bennett Court Kız Öğrenci Yurdu hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayınız.


Bilgi Köyü Kız Öğrenci Yurdu

Girne Amerikan Üniversitesi'nin yeni yaptığı kaliteli binası olan gerçekten kaliteli ve konforlu bir yurt. Girne Merkez'de bulunan bu yurt diğer kız yurduna göre daha modern ve sosyal çevresi geniş bir yerde kalıyor.

Yurdun ücreti;

1650 € + 300 € Depozito + KDV

Bilgi Köyü Kız Öğrenci Yurdu hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayınız.






1 yorum:

Adsız dedi ki...

sağol tşkler verdiğin bilgiler için başka özel yurtlar yok mu onların fiyatları nasıl ? yardımcı olursanız sevinirim...