20 Ağustos 2008 Çarşamba

Girne'de Öğrenciler Nerede Kalır ?

Girne Merkez ve Karşıyaka hattı arasında öğrenciler için özel fırsatlar sunan tatil köyleri, yurtlar, kiralık daireler bulunmaktadır.

Benim Kıbrıs'ta geçirdiğim yıllar boyunca edindiğim tecrübe ve deneyimler doğrultusunda öğrenci için uygun ve ekonomik olan bazı yerler hakkında bilgi vereceğim.

Girne'de Öğrenci Yurtları

Öncelikle Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurtlarını en son tercih olarak değerlendirmenizi öneririm.

Okulun yurtlarında genelde nijeryalılar ve pakistanlılar kalıyor ve oradaki öğrenciler pis kokudan duramadıklarını söylüyorlar. Asıl sorun şu ki yasaklamalar sonuçta öğrencisiniz ve biraz rahat yaşam tarzı olan insanlarsınız okulun yurtları size bir çok kısıtlama koyuyor mesela odalara alkol sokamıyorsunuz, sevgilinizi misafir edemiyorsunuz.

Ayrıca biraz sapa denebilicek bir yerde kalıyor. Öğrencileri en alakadar eden konu ise pahalılığı okulun yurtlar gerçekten çok pahalı. Tamam verdiği hizmetler ve imkanlar buna denk gelse kabul edilebilir ama ödediğiniz fiyatın altında kalıyor size sunulanlar.

Okul yurtları hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Girne'de Kiralık Daireler

Girnedeki kiralık evlerde genelde öğrenciler kalıyor. Aslında Kıbrıs'ın en önemli geçim kaynaklarından birisi öğrenciler. Kıbrısta'ki kiralık evler genelde eşyalı olarak kiraya verilir ve kiralanır.

Eşyaların kalitesine göre değişen ev kiraları genelde Yeni Liman'da yani Merkez'e yakın olan kısımlarda yüksektir. Eğer ucuz ev arıyorsanız Karaoğlanoğlu ve Lapta tarafında çok ucuza ev bulabilirsiniz. Ev sahipleri kiracıdan, tabi pazarlık yeteneğiniz de önemli, peşin olarak keyfine göre 1 depozito 1 kira alır. Eğer ev lüx ise 2 depozito 2 kira peşin alır bu tamamen ev sahibine göre değişir ama genelde 1 depozito ve 1 kira alınır. Depozito bedeli ise 1 kira kadardır.

Ev bulmak için Kıbrıs'ta seri ilan gazeteleri vardır oradan kiralık ev ilanlarına bakabilirsiniz, yada emlakçılardan rahatlıkla kiralık evleri bulabilirsiniz. Emlakçılarda ayrı olarak 1 kira bedelini alırlar eğer siz evi tutmaya karar verirseniz.

Girnede Öğrencilere Tatil Köyleri, Oteller, Tek Odalar

Girne'de okul yurtlarından ve kiralık evlerden başka kalabileceğiniz bir çok alternatif mekan bulunmaktadır.

Okul yurtlarından ve kiralık evlerden çok daha ucuza gelen bu oteller veya tatil köyleri, kışın yani okulların açık olduğu zaman diliminde turistler gelmediği için boş kalan odalarını öğrencileri ucuz ve indirimli olarak vermektedirler. Genelde öğrencilerin kaldığı tatil köyleri Girne Amerikan Üniversitesi yakınlarında olanlar okula özel olarak servis kaldırmaktadırlar. Bu servisler öğrenciler için tamamen ücretsizdir. Tabii bu tatil köylerinde kısıtlamalar çok az olmakla beraber yüzme havuzu gibi sosyal etkinlikler de sunulmaktadır.

Girne'deki Tatil Köyleri, Oteller ve Tek Odalar hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Hiç yorum yok: