20 Ağustos 2008 Çarşamba

Kıbrıs'ta Eğitim

Kıbrıs'a Hoşgeldiniz

Zorlu bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavından sonra aldığınız puanla en iyisini yapmak, ve geleceğinize hayallerinizle yön vermek isterken; size büyük kolaylıklar sunan KKTC üniversiteleri hakkında her türlü bilgiyi ve kolaylığı sizlerle kıbrıs rehberinde paylaşacağım.

Kıbrıs ve Kıbrıs'ta Okumak Hakkındaki Yanılgılar

Kıbrıs sanıldığının aksine öğrencilere eğitim için çok büyük imkanlar sağlıyor. Türkiye'de çoğu insan . Kıbrıs'a gelmediği halde atıp tutuyor. Burada sizlere insanların ağızlarında ve akıllarında yer etmiş yanılgıları ve işin aslında hiçte onların söylediği gibi olmadığını göstereceğim.

Kıbrıs çok pahalı orada yaşamak çok zor !

- Kıbrıs Türkiye'nin bir çok ili ile eş pahalılıktadır. Siz en lüks mekanlarda takılıp, en pahalı yerlerden alışveriş yaparsanız, bulunduğunuz şehrin tamamına pahalı demeye hakkınız olamaz. Kıbrısta ekonomik olarak çok uygun alışveriş merkezleri bulunmaktadır, yaşam çok rahat ve kolaydır.

Kıbrıs Üniversiteleri Çok Kötü Eğitim Veriyor ! Üniversitelerin Denkliği Yok !

- İşte insanların en bilinçsizce ve acımasızca uydurdukları bir yalan. Açın ÖSYM kitapçığını ve Kıbrıs'taki bütün üniversitelerin Türkiye'deki bütün üniversitelere denk olduğunu görün.

- Kıbrıs Üniversiteleri Türkiye'de bulunan bir çok üniversiteden daha iyi maddi kaynaklara sahiptirler ve öğrencilerine daha iyi imkanlar sunabilmektedirler. Türkiye'deki çoğu üniversiteden daha iyi durumda olan ve çok geniş kampüsleri bünyesinde birçok yabancı profesörü barındıran öğretim kadroları bulunmaktadır.




Hiç yorum yok: