7 Kasım 2008 Cuma

Öğrencilerin En Çok İhtiyaç Duyduğu 5 Şey !


Kıbrıs
'ta veya Türkiye'de yada Almanya'da. Dünyanın neresinde olursanız olun öğrencilerin dertleri ve ihtiyaçları ortalama olarak aynı oluyor.

Aslında Öğrencilerin ortak sorunu malum parasızlık ama biz parasızlık gibi, eğlence gibi, sevgili gibi sorunlardan değil eğitim alanına yönelik ihtiyaçlarından bahsediyoruz.

İşte öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu 5 şey. Sırası ile;

1) Transkript ve Öğrenci Belgesi.

Öğrencilerin her yerde ihtiyaç duyduğu bir çok indirime ve kolaylığa sahip olmak için en gerekli belge.

2) Sınıfın en çalışkanından ve bütün derslere giren başarılı öğrencilerinden, sınav ve vize dönemi istenen ders notları.

Bütün dönem kaytarıp derslere girmeyen, üniversite öğrencisi profiline uygun olarak hepimizin zaman zaman yaptığımız bu eylem gerçekten kaçınılmaz bir hal almış durumda.

3) Bütün derslerde kullanılabilecek büyük boy ve farklı renk sayfalara sahip telli defter.

Kim taşıyacak o kadar fazla defteri hepsi bir arada işte sabah al eline git dersine. Ders notlarını paylaşmak için en ideal defter tipidir.

4) Bilimsel hesap makinesi.

Özellikle mühendislik öğrencileri için şarttır. Ne kadar değerli bir icad olduğunu öğrenmek isterseniz final sınavına hesap makinesi getirmeyi unutan bir mühendislik öğrencisine sorabilirsiniz. Mühendisin kolu kanadıdır.

5) T cetveli ve Mimarlar için projelerini taşımaya yarayan büyük klasör.

İç Mimarlık ve Mimarlık öğrencilerinin yaşam arzusunu bitirip tüketen bu projeler ve yaptığı hamallıkların yükünü biraz olsun hafifleten bu gereçler yolda veya toplu taşıma araçlarında ne gibi zorluklar doğurmakta orasını öğrenciler bilir.

Aslında en önemlisi bütün öğrencilerin ihtiyaç duyduğu çelik gibi bir sabır ve sağlam bir bünye,

Onca ağır dersler yaşamın getirdiği zorluk ve parasızlıkla harmanlanmış 4 yıllık bir eğitim öğretim hayatını başarılı ile tamamlamak gerçekten çok zor ve başarı gerektiren bir iş.

Hiç yorum yok: