24 Kasım 2008 Pazartesi

Kıbrıs'ta Ehliyet Almak !

Kıbrıs'ta Ehliyet Almak öncelikle sabır işidir.

Türk ve Kıbrıs'lı vatandaşların Muhacereti yani oturma izni olması gerekir.

Öncelikle bir ehliyet kursuna yazılırsınız.

Ehliyet kursu zor değildir hatta Türkiye'dekinden farklı olarak Kıbrıs'taki ehliyet sınavlarında motor ve ilk yardım ( sağlık ) sınavlarını geçmeniz mecbur değildir.

Fiyat olarak Türkiye'deki ehliyet kurslarından 2 kat daha fazla para ödemeniz gerekmektedir.

Ehliyet sınavlarının yapıldığı sınav salonları çok eski ve dökülmekte olan binalarda bulunmaktadır.

Sürüş testi yani hep söylediğimiz şu direksiyon sınavını zorlu yaşlı amcalar yapmaktadır. Sinirlerinizi ölçerler, kaba davranırlar, emir verirler.

Siz sadece işinize konsantre olun fazla kulak asmayın önemli olan sınavı geçmek ve ehliyetinize kavuşmaktır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sanıldığı Kadar Zor bi olay deil!!! Şuanki Fiyatı 1100 YTL türkiye ile arasında fazla bi fark yok ve Yazılı herhangibir sınav yok 2 aşamadan oluşuyori...Learning ve Driving Test .Learning de Trafik levhaları soruyorlar Driving Testte isee Sürüş Ve gereksiz bilgileri ve ehliyet vermek için ellerinden gelenleri yapıyorlar en geç 1 ayda elinizde oluyor...;)

Adsız dedi ki...

ben kıbrısda dersanede ögrenciyim çalısma iznim yok oturma iznim yok nasıl ehliyet alabilirim birde 2011 de türkiye gibi zorlasacakmıs ehliyet yardımcı olursanız cok sevinirim

Adsız dedi ki...

ben kıbrısda dersaneye gidiyorum dersanenin ögrenci kimligini kabul etmiyolar oturma iznim yok calısma iznim yok nasıl alabilirim ehliyet birde 2011 de ehliyet alma türkiye gibi zorlasacakmış yardımcı olursanız cok sevinirim