10 Kasım 2008 Pazartesi

Kıbrıs'ta Öğrencilerin Kurduğu Sosyal Klüpler

Genelde üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek kurdukları sosyal klüpler, öğrencilerin sıcak dostluklar kurabildiği ve kendini geliştirebildiği bir ortam halini almıştır.

Odtü Kuzey Kıbrıs Kampüsü yeni bir yapılanma olması nedeni ile bu konuda kendi çapında ilk olan girişimlerde bulunuyor.

Girne Amerikan Üniversitesi ise Kıbrıs'ta kurulan ilk Üniversite olmasının verdiği tecrübe ile uzun süredir altyapılarını hazırlamış olduğu sosyal klüplerini tamamen tanıtmış ve faal hale getirmiştir.

Lefoşa'da bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi kocaman kampüsü ile zaten sosyal ortamların en güzelini kurmuş durumda.

Lefke Üniversitesi ise kendi çapında sessiz bölgesinde bir aile gibi bir arada bulunuyor.

Öğrencilerin genelde kurdukları sosyal klüpler genelde;

1) Robot Klübü

Mühendisler ve Tasarımcıların ortak olarak çalıştığı bu klüp robot yapımı ve tasarımı amacı ile kurulmuştur.

2) Münazara Takımı

Tartışma ve fikirlerini savunma prensiplerini esas alarak çalışan bu klüp laf ebesi diye tabir ettiğimiz öğrenci arkadaşlarla doludur.

3) Müzik ve Rock Toplulukları.

Müzik sevdalıları, gitaristler, solistler, bateristler gibi her türlü müzik insanını içine alan bir gruptur. Bende bir müzisyen olarak bu gruba dahilim. Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Rock klübünde faal bir rol oynamaktayım.

4) Tiyatro Klübü

Kıbrıs Tiyatrolarının ve Kıbrıs Televizyonları'nda sürekli olarak izlediğimiz oyuncularla beraber çalışma fırsatı bulan Tiyatro klübü üyeleri, kendi aralarında skeçler ve oyunlar hazırlayarak okul izleyicileri ile paylaşmaktadırlar.

Okul kantinide ise doğaçlama oyunlarla ders arasında öğrencilere neşeli vakit geçirmek üzere hizmet vermektedirler.

5) Futbol, Tenis, Bilardo, Dart, Basketbol, Yüzme Klüpleri

Çok açık olarka isimden de anlaşılacağı gibi spor adına bütün dalları barındıran ve profesyonel çalışma alanları bulunan her okula ait spor salonlarında çalışmalarını sürdüren klüp üyeleri belirli zamanlarda üniversiteler arası müsabakalar düzenleyerek eğlence ve kendisini deneme fırsatı yakalıyor.

Hiç yorum yok: