29 Ekim 2008 Çarşamba

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü;
okul kampüsü içerisinde konferans salonu ile GAÜ'nün en eski binası olan, edebiyat öğrencilerinin de ders aldığı ana binanın bitişiğindeki binada ortak dersler almaktadır.

Genelde proje ağırlıklı bir bölüm olan Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü; Mezuniyet sonrasında çok rahat iş olanakları sunmaktadır.


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü
ile ilgili en iyi açıklamayı ve bilgilendirmeyi bu bölümden 2008 yılında mezun olmuş ve iş hayatına atılmış bir yazarımızın yapabileceğini düşünerek ondan bölümünü tanıtmasını istedik.

Yıl 2004 KKTC ye ilk adım, gece saat 12 sularında Ercan havaalınına inen 30 Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisinden biriydim;

Okulun bize gönderdiği rehber; yarı yabancı yarı Türk. Gaü Öğrencilerinden (Annesi İrlandalı, Babası KKTC'li) Muzzy. 4 sene süresince okulda çok kültürlü, eğlenceli ve verimli zaman geçireceğimin göstergesi gibiydi. Eğlenceli bir rehberlik eşliğinde havaalınından okula kadar bize eşlik eden rehberimiz ve ilerleyen yıllarda okulda dostluğumuzun pekiştiği Muzzy ile birlikte.

Girne Amerikan Üniversitesi'ndeki ilk izlenimim çok sıcak ve iyi niyetli bir karşılamaydı. Okula ilk ayak bastığımda meraklı ve heyecanlı gözlerle etrafa bakınarak 4 yılımın burada nasıl geçeceğini düşünmüştüm.

Hazırlık hocalarının yabancı, değişik ülkelerden, arkadaş canlısı olmasının getirdiği katkı ile hem İngilizce'yi hemde değişik kültürleri ögrenme fırsatı yakaladım. Bölüme geçtiğimde ise, durum hazırlığın aynısı idi.

Hazırlığı bitirip bölümüme geçtiğimde üst sınıftaki öğrenci arkadaşlarla sohbetlerimizde bahsettikleri projeleri dinledikçe heyecanlanıyordum ve en kısa zamanda benim de yapmaya başlayacağım sıkı çalışmaların ve sosyal projelerin ön çalışmasını yapıyordum.

Bölümümdeki hocalar çok uluslu ve dallarında belirli bir deneyime, olgunluğa erişmiş insanlar idi. Ders anlatımları, verdikleri notlar ve ödevler gerçekten tam bize verdiklerine hitap ediyordu yani anlatmadığı bir şeyi sınavda sormuyorlardı yada aşırı zor ödevler vermiyorlardı.

Eğitim ve Öğretim süresi sosyal ve akademik çalışmalarla ilerlerken ingilizcem çok akıcı bir seviyeye ulaşmıştı. Bunun meyvelerini, Türkiye'de okuyan bir çok öğrenciden ayrıcalıklı olarak toplama fırsatı edindim. Çünkü 4 yıl boyunca sürekli İngilizce okmuştum. (Bilimin uluslararası dili olan İngilizce ile eğitim alma fırsatından söz ediyorum).

Yatay geçiş fırsatlarından yararlanmak icin Kıbrıs'ın tam yeri olduğunu dipnot olarak belirtmeye gerek duyuyorum. (Durumu değişen yada hedefleri farklı olan başarılı ögrencilerin tercih edebileceği bir yöntemdir yatay geçiş).

Nihayetinde okulumu bitirdim ve diplomamı aldım yıl oldu 2008. Zamanın nasıl geçtiğini anlamış değilim. Bilgisayar öğretmeni olarak Çorlu'da faal olarak iş hayatına atılmış durumdayım.

Hiçbir bekleme yada boşluk olmadan son hızla mezuniyet günümden bugüne iş bulma konusunda problem yaşamadım.

Kıbrıs'ta Üniversite eğitimi almayı düşünen arkadaşlara tecrübelerimi ve düşüncelerimi Kıbrıs'ta yaşamış ve Kıbrıs'ta bir üniversite bitirmiş birisi olarak sundum.

Aklınızın bir köşesinde bulunsun Kıbrıs hakkında atıp tutan insanlara öncelikle Kıbrıs'ta ne kadar süre yaşadığını ve Kıbrıs hakkında edindiği bilgileri nasıl ve hangi kaynaktan edindiğini sorun.

Kulaktan dolma bir şekilde yayılan ve dillere pelesenk olmuş yalanlara inanmayın. Gerçek tecrübeleri dinleyin ve onları yorumlayın.

Hiç yorum yok: