24 Eylül 2008 Çarşamba

Yatay Geçiş Nedir ?

Öss Tercihinizi yaptıktan sonra, aklınızda; çok çalışıp, isteyipte kazanamadığınız üniversiteye yatay geçiş yapmak gibi bir düşünceniz olabilir.

Öncelikle yatay geçiş kazandığınız bölümden başka bir üniversitede varsa yapabileceğiniz ve her üniversitenin kendi bünyesince belirlediği kuralları bulunan bir değişim programıdır.

Genelde üniversiteler yüksek not ortalaması olan ve derslerinde, projelerinde başarı göstermiş öğrencileri bırakmak istemezler. Buna karşılık olarak çoğu üniversite yatay geçiş başvurusunda bu tarz öğrencileri kendi bünyesine kabul eder.

Kıbrıs'a gelmeden önce veya Kıbrıs'ta okuyan öğrenciler Türkiye'nin birçok üniversitesinde olduğu gibi yatay geçiş yapmak isteyebilirler.


Yatay geçiş ve Yatay Geçiş yapmanız için gereken bilgiler hakkında daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayınız.



Üniversitelerin kendi bünyesince belirlediği kurallardan bahsettik.

Size kendinizi daha iyi hissedeceğiniz ve idealleriniz doğrultusunda sağlam adımlarla ilerleyebileceğiniz meslek dalını bulmanız için sunulan yatay geçiş imkanını en iyi şekilde kullanmak için;

Genel olarak çoğu üniversitenin sizden isteyeceği ve yatay geçiş başvurunuzu kabul etmeleri açısından size yardımcı olabilecek bütün bilgileri ve gerekli envanterleri buradan öğrenebilirsiniz.

Öncelikle kazandığınız üniversitede 1 yıllık zorunlu bir eğitim sürecini tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Bu bir yıllık öğrenim süresince derslerinizin ve not ortalamanızın iyi olması gerekiyor.

Yatay geçiş için başvurduğunuz üniversiteyi bizzat gidip görmeniz okulun yönetmeliğinde yatay geçiş hakkında verilen bilgileri okumanız size çok büyük avantaj sağlayacaktır.

Bu avantaj okulun sizden; işleri zora sokmak için isteyebileceği ama yönetmeliklerinde belirtmedikleri bir evrağı yada bir kuralı bahanae gösterememesi açısından sizin elinizde güçlü bir koz olacaktır.

Yatay geçiş başvurusunda yapılacak en önemli 5 şey ? Okumak için lütfen burayı tıklayınız.

Hiç yorum yok: