1 Eylül 2008 Pazartesi

Kıbrıs Yolcularına Bomba Tiyolar

Havaalanında dikkat edilmesi gerekenler;

- Özellikle öğrenciler için; Kıbrıs'a ilk gidişiniz ise ve eşyalarınızdan ayrılmayı pek sevmiyorsanız yada kıymetli elbiselerini her gittiği yere götürenlerdenseniz, büyük olasılıkla bavullarınız, eşyalarınız 20 kg olan yolcu bagaj sınırını aşacaktır.

Böyle bir durumda bilet kontrolü ve bagaj teslimatı ile ilgilenirken etrafta sizinle aynı uçakta seyahat edecek eşyası az olan yolculardan, bavullarınızdan yada çok ağırlık yapan bagaj eşyalarınızdan almasını rica edebilirsiniz.

Bu havaalanlarında sıkça görülen bir durumdur. Rica etmeniz ve karşınızdaki insanlara biraz anlayış göstermeniz bütün problemleri çözecektir.



Kıbrıs'a Varınca Yapılması Gerekenler


- Ercan havalimanındaki free shoplardan ihtiyaç duyabileceğiniz ne varsa alın. Abur cubur çikolata, whiskey, rakı gibi. Çünkü bulabileceğiniz en ucuz fiyatlar free shoplardadır.

- Ercan Havalimanından gitmek istediğiniz yere ulaşım için taksi kullanmanızı tavsiye ederim. Taksiler sıkı bir pazarlık sonucu sizi gerçekten çok ucuz bir fiyata götürüyorlar ve çok konforlular.

- Öğrenciyseniz ve okulunuzun kayıt tarihlerinde Ercan Havalimanında bulunuyorsanız, okulunuzun ücretsiz servisine binmenizi tavsiye ederim. Mutlaka her üniversitenin belirli saatlerde havaalanından kaldırdığı servisleri oluyor.




Üniversite Öğrencilerine Okul Kayıdı İle İlgili Yardımcı Bilgiler

- Okul kayıtlarınızı yaptırmak için Kıbrıs'a erkenden gitmenize yada kayıt tarihlerinde stres yaşamanıza hiç gerek yok.

Kıbrıs Üniversitelerinin hepsi Türkiye'de bulunan kayıt ofisleri ile çalışmaktadırlar. Okul kayıtlarınızı size en yakın kayıt ofisinden yaptırabilirsiniz.

Türkiye
'nin bir çok ilinde bulunan kayıt ofisleri hem size aklınızdaki soru işaretlerini çözmeye yardımcı olur hemde okuldaki prosedürlerle ilgili ufak bilgiler verir.

- Okul yurtlarına kayıt yaptırmak için acele etmeyin, okulun yurtlarını en son tercih olarak değerlendirin.

Son olarak okulun yurdunda karar kılarsanız; yine okulunuzun temsilci ofisi ile görüşün yurt konusunda yerinizi onlar ayarlayabiliyorlar.



Bavulunuzu Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeniz Gerek

- Kıbrıs
sıcak özellikle yaz aylarında çok sıcak oluyor. Bavulunuza alacağınız her türlü kışlık kazak, ceket, palto gibi giysiler size sadece fazlalık olacaktır.

- Kıbrıs'ın kışında en fazla yağmur yağar ve hava serin olur böyle durumlar için yanınıza bir yağmurluk ve bir polar yada hırka almanızı tavsiye ederim.

- Kıbrıs'ta her akşam serin olur yaz yada kış farketmez, akşamları dıları çıkacaksanız üzerinize uzun kollu giymenizi tavsiye ederim.



Sağlık İle İlgili Önemli Uyarılar

-
Eğer Kıbrıs'a gelmeden önce bir köpek tarafından yada bir kedi tarafından ısırıldıysanız; kuduz riski taşıyorsanız yanınızda mutlaka kuduz aşılarınızı da getirin (5 adet).

Kıbrıs
'ta kuduz hastlığı olmadığı için devlet hastanelerinde, askeri hastanelerde ve sağlık merkezlerinde kuduz aşısı bulunmamaktadır.

- Okul için alacağınız sağlık raporu için Kıbrıs'ta bulunan sağlık merkezlerinde yada tıbbi laboratuarlarda aşılarınızı olmanız gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için bir sağlık kuruluşuna danışmanızı öneririm.

Hiç yorum yok: