19 Eylül 2008 Cuma

Kıbrıs Cep Telefonu Hatları

Kıbrıs'ta mobil iletişim; yani cep telefonu ile iletişim 3 farklı şekilde yapılabilir. Bunlardan en ekonomik ve ergonomik olanı; Kıbrıs'ta satılan ve kontörleri çok ucuz olan Kıbrıs Turkcell yada Kıbrıs Telsim hatlarından satın almaktır.

Kıbrıs Turkcell genelde GAÜ öğrencilerinin tercih ettiği GSM Operatörüdür.
Bunun nedeni ise Kıbrıs Turkcell'in gaü öğrencileri arasında yaptığı konuşmalara ve gönderdiği mesajlara farklı bir indirim sistemi uygulamasıdır.

Kıbrıs Turkcell ve Kıbrıs Telsim kontörlü hatları 20 YTL dir. Kontör fiyatları ise çok Türkiye'ye göre çok ucuzdur. 100 kontör 5 ytl, 200 kontör 10 ytl.

Kıbrı Telsim ve Kıbrıs Turkcell hatlarından yaptığınız Türkiye aramaları uluslararası görüşme kategorisinden ücretlendirilmektedir. Bu yüzden ailenizle yada Türkiye'deki tanıklarınızla ucuza görüşmek istiyorsanız; Kıbrıs Postahanelerinden satılan ucuz konuşma kartlarını kullanabilirsiniz.

En son tercih olarak Türkiye'de kullandığınız Turkcell hattınızı uluslararası görüşmelere açtırabilirsiniz.Uluslararasına açtırdığınız hattınız Kıbrıs'ta karşılıklı ödeme ile ücretlendirilir yani siz aradığınız kişi ile ücreti bölüşürsünüz.

Kıbrıs'ta Türkiye'deki Gsm operatörlerinin kontörlerini çok zor bulursunuz bu açıdan kullanışsız olabilir.

Diğer hatlar ise avea, vodafone gibi Kıbrıs'ta tamamen kullanışsızdır.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

GERÇEKTEN DE SİZLERİ TEBRİK EDERİM BU BİLGİLERİ TELEFON OPERATÖRLERİ DAHİ BİZLERE BU DENLİ AÇIK ANLATAMAMIŞLARDIR. TEŞEKKÜRLER

Metin dedi ki...

Tesekkurler.. Cok aciklayici olmus.. Yeni geldim kibrisa.. Yardimin icin tesekkurler.. :)

Ümmet dedi ki...

Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

1ay onra kıbrısa gideceğim... ve orda herhalde turkcell kıbrıs ve kıbrıs telsim var.... sorum şu ordan turkcell hat algığımda türkiyedki kız arkadaşıml mesjlaşmam nasıl olcak???? türkiyedki gibi sms paketi varmı?

Adsız dedi ki...

orda sms paketi nasıl türkiye ile ???? bilgi verirmsniz??????

guneyweb dedi ki...

Du bakalım hala aynımı orası bende şimdi gidiyorum, teşekürler bilgi için.

Safdar Ali dedi ki...

Çok detaylı ile yazılan güzel. Ben sizin bilgi gerçekten takdir. Paylaşım için teşekkürler. ucuz cep telefonu