16 Ağustos 2010 Pazartesi

Girne Amerikan Üniversitesi 2010 ve 2011 Öğretim Yılı için Öğrenci Yurtlarını İyi Hazırlayabildi mi ?

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs'ın incisi Girne Karşıyaka yolu üzerine konuşlanmıştır ve öğrenci yurtlarıda ıssız tepelerin ardında. Nedir öğrencilerin çektiği bu çile diğe sorar öğrenciler birbirlerine. Cevap açıktır çile. Okul marketlerinde satılmayan yada kat kat pahalıya satılan ürünler mi. Yoksa çok farklı ülkelerden gelen öğrencilerle yaşanılan kültür çatışmalarımı.

Öncelikle açık ve net olarak söylemek istiyorum ki eğer okul yurtlarından başka kalacak bir yer bulabildiyseniz mutlaka orada kalın.

Kıbrısın size sunduğu bir avantaj şudur; Havanın soğuk olmaması ısıtması zor bir evde kalma problemi yaşamazsınız yani yakıt problemi gibi basit sorunlar sizi pek germez.

O açıdan masraflardan kaçmanın bir çok yolu vardır. Size başlıca tavsiyem okulun yakının da bulunan ve çoğu uzun süreli öğrencinin kaldığı sitelerdir. Bu sitelerde gerçekten ucuza ve kaliteli fiyatlara evler bulabilirsiniz.

2010 - 2011 yılı için Girne Amerikan Üniversitesi Yurtları yine sınıfta kalıyor neden mi?
Öncelikle öğrencinin rahatını ve komforunu aşırı derecede pahalıya satmak amacı içinde olan okul bünyesi. Eğer yurt yönetimi bu tavrını değiştirmezse çok daha fazla öğrenci kendi evine çıkacak ve tatil köylerine yada otellere uzun süreli müşteriler olarak yerleşeceklerdir.

Çözüm; daha ucuza ve gençlere yönelik opsiyonlar. Gıda alışverişlerinin okula yakın bir kaynaktan yapılabilmesi. Şimdilik bu önerilerimizi göz önünde bulundurun yeter diyoruz.

Daha önce Yurtlar Birliği ile yaptığımız görüşmeler ve yazışmalar ışığında yine de Girne Amerikan Üniversitesinin Türkiye'deki bir çok üniversite yurduna fark attığı ve çok daha kaliteli olduğunu saptamış bulunuyoruz. Bu açıdan içiniz rahat olabilir. Tek problemi fiyatında diyor ve Kıbrıs Rehberi ailesi adına size yurt seçiminizde yardımcı olmanın huzuru içinde olduğumuzu bildiriyoruz

Hiç yorum yok: