15 Aralık 2008 Pazartesi

SPIKE Nedir ?

SPIKE; Doğu Akdeniz Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu bir programdır.

Bu programın esas amacı, sınıfta verilen akademik teorilerin yanında öğrencilerin genel kültürlerinin zenginleşmesini sağlamaktır.

SPIKE' ın açılımı;

S ocio-cultural (Sosyal – Kültürel)
P rofessional (Profesyonel)
I ndustrial (Endüstriyel)
K nowledge (Bilgi)
E xperience (Tecrübe)

Mezun olabilmeniz için Spike programını tamamlamanız gerekmektedir.

Her öğrenci, öğrenimleri boyunca altı (6) kredisiz Spike dersi almalıdır. Bunlar;

GEED 101, 102, 201, 202, 301 ve 302’dir.

(Bu dönem ayrıca GE 101, 102, 201, 202, 301 ve 302 dersleri bir önceki müfredatı takip eden öğrenciler için açılmıştır).

Öğrenciler, her dönem, fakülte içi veya dışı farketmeksizin en az 4 Spike etkinliğine katılmalıdırlar. Bu etkinlikler konferans, seminer, söyleşi, sergi, sunum, konser, gösteri vb. şeklinde olabilir.

SPIKE Etkinlikleri Doğu Akdeniz Üniversitesinin Web adresinde bulunan Spike Web Pages’den, öğrenilebilir. Ayrıca, öğrenci numaranızı girerek Spike etkinliklerine katılımınız ile ilgili bilgiyi bu adresten alabilirsiniz.

Spike Etkinliklerinin duyuruları düzenli olarak Üniversite e – posta adreslerine gönderilmektedir. Ayrıca bölümünüzdeki duyuru panolarından Spike etkinliklerini takip edebilirsiniz.

Spike etkinliklerine Öğrenci Kimlik Kartınız ile katılmanız gerekmektedir.

Her öğrencinin, üniversitede gerçekleşen konferans, seminer, sunum ve benzeri kültürel etkinliklere sık sık katılımı Spike’ları bittikten sonra bile beklenmektedir.

Hiç yorum yok: