17 Ağustos 2010 Salı

Girne'de Öğrencilere En Hesaplı Yurt Bu Tatil Köyü !

Değerli okurlarımız 4 yıldan beri öğrencilere çok ucuz fiyata hizmet sunan benimde Yurt dışında bir üniversiteye geçiş yapmadan önce 2 yıl kaldığım Tatil Köyünü tanıtmak istiyorum.
3 farklı ülkede üniversite eğitimi görmüş bir öğrencinin gözünden umarım size yardımı dokunur.


Genelde turistler kış sezonunda tatil yapmadığı için tatil köyü boş kalıyor haliyle. Otel yönetimide odaları öğrencilere veriyor ucuz yollu. Ama öğrenciler yaz ve kış sezonu kalabiliyor. Otel yönetimi demiyorki hadi yaz sezonu geldi hadi bakalım tatile evine, siz oranın kalıcı müşterilerinden olduğunuz için size birçok kolaylık sağlanıyor.


Otelin sunduğu imkanlara gelince;

Yüzme havuzu (Büyüklere), Yüzme Havuzu (Küçüklere), Su Kaydırakları, Ücretsiz Wireless İnternet Bağlantısı, TV, Klima, Ücretsiz 24 saat sıcak - soğuk su, Ücretsiz elektrik, Odalarda Mini buzdolabı, Mutfak, Banyo, Okula Ücretsiz Servis (Yalnızca otel'de konaklayan öğrenciler için)


Eve çıkmak isteyen öğrencilere şunu söylemek istiyorum ev masrafları çok pahalı astarı yüzünden pahalıya geliyor elektriği suyu interneti derken çok para harcanıyor her ay. Otelde bunların hepsi ücretsiz ve sınırsız.

Gelelim ortamın rahatlığına ve konforuna; Otelde okul yurtları gibi kısıtlamalar yok istediğiniz gibi misafirinizi getirebilirsiniz. Eğer sigara yada alkol kullanıyorsanız size kimse karışmaz . Okul yurtlarında baskı ve denetim bunlara izin vermez. Bunların yanı sıra istediğiniz spor faaliyetini yapabilirsiniz.

Tatil köyüne 3 yıldır Kıbrıs Rehberi bünyesince yaklaşık 15 öğrenci gönderdik ve çoğu ilk senelerini memnuniyetle orada geçirdiler. Bir çoğu hala Orada kalırken bazıları orada tanıştığı birkaç arkadaşları ile eve çıktılar.

Otelin geçen seneye ait dönemlik fiyatları şöyle;

2 kişilik odalarının fiyatı 1700 € + 250 € depozito.
3 kişilik odalarının fiyatı
1500 € + 250 € depozito.
1 kişilik odaların fiyatı 3100 € + 250 € depozito.

Otel hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için girneliceng@gmail.com adresi ile irtibata geçmeniz rica olunur.



Kıbrıs Üniversiteleri Uzmanıyız

Kıbrıs'ta bulunan tüm üniversitelerden öğrenci ve çalışan site yazarlarımızdan oluşan ekibimizle bilmek isteyeceğiniz tüm bilgileri, hayatınızı kolaylaştıracak bütün tavsiyeleri size sitemizde sunmak için günün 24 saati sürekli çalışma içerisindeyiz.
Site yazarlarımıza sorularınızı ve isteklerinizi kolayca ulaştırabilirsiniz. .sorularınız en kısa zamanda çözüme ulaşacaktır.

Kıbrıs Rehberi'nin gün geçtikçe artan takipçi ve okur sayısı bizi gururlandırıyor ve size bilgilerimizi ve tecrübelerimizi sunmanın kıvancını hissediyoruz.

Site yazarlarımızın tamamı ;

Yakın Doğu Üniversitesi
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
Girne Amerikan Üniversitesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Kıbrıs Ortadoğu Teknik Üniversitesi
Lefke Avrupa Üniversitesi


Üniversiteleri öğrencilerinden oluşmaktadır. Çoğu yazarımız Türkiye'de bir Üniversite okumuş ve öğrenimini yarıda bırakıp Kıbrıs'a gelmiş öğrencilerdir.

Bu konu hakkında daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi KKTC'de bulunan hemen hemen tüm Üniversiteler T.C 'deki çoğu Devlet Üniversitelerinden daha iyi ve daha kaliteli imkanlarla eğitim öğretim vermektedirler.

Aradaki farkı anlamak için sadece her iki Üniversiteyi de görmüş ve orada bir süre vakit geçirmiş olmanız gerekmektedir. Kulaktan dolma bilgiler ve Kıbrıs hakkındaki kötü anlatımlara gözü kapalı inanıp karamsarlığa kapılan öğrenci adaylarına tavsiyemiz Kıbrıs'a gerçekten okumak istedikleri bir bölüm varsa gelmeleridir.



16 Ağustos 2010 Pazartesi

Girne Amerikan Üniversitesi 2010 ve 2011 Öğretim Yılı için Öğrenci Yurtlarını İyi Hazırlayabildi mi ?

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs'ın incisi Girne Karşıyaka yolu üzerine konuşlanmıştır ve öğrenci yurtlarıda ıssız tepelerin ardında. Nedir öğrencilerin çektiği bu çile diğe sorar öğrenciler birbirlerine. Cevap açıktır çile. Okul marketlerinde satılmayan yada kat kat pahalıya satılan ürünler mi. Yoksa çok farklı ülkelerden gelen öğrencilerle yaşanılan kültür çatışmalarımı.

Öncelikle açık ve net olarak söylemek istiyorum ki eğer okul yurtlarından başka kalacak bir yer bulabildiyseniz mutlaka orada kalın.

Kıbrısın size sunduğu bir avantaj şudur; Havanın soğuk olmaması ısıtması zor bir evde kalma problemi yaşamazsınız yani yakıt problemi gibi basit sorunlar sizi pek germez.

O açıdan masraflardan kaçmanın bir çok yolu vardır. Size başlıca tavsiyem okulun yakının da bulunan ve çoğu uzun süreli öğrencinin kaldığı sitelerdir. Bu sitelerde gerçekten ucuza ve kaliteli fiyatlara evler bulabilirsiniz.

2010 - 2011 yılı için Girne Amerikan Üniversitesi Yurtları yine sınıfta kalıyor neden mi?
Öncelikle öğrencinin rahatını ve komforunu aşırı derecede pahalıya satmak amacı içinde olan okul bünyesi. Eğer yurt yönetimi bu tavrını değiştirmezse çok daha fazla öğrenci kendi evine çıkacak ve tatil köylerine yada otellere uzun süreli müşteriler olarak yerleşeceklerdir.

Çözüm; daha ucuza ve gençlere yönelik opsiyonlar. Gıda alışverişlerinin okula yakın bir kaynaktan yapılabilmesi. Şimdilik bu önerilerimizi göz önünde bulundurun yeter diyoruz.

Daha önce Yurtlar Birliği ile yaptığımız görüşmeler ve yazışmalar ışığında yine de Girne Amerikan Üniversitesinin Türkiye'deki bir çok üniversite yurduna fark attığı ve çok daha kaliteli olduğunu saptamış bulunuyoruz. Bu açıdan içiniz rahat olabilir. Tek problemi fiyatında diyor ve Kıbrıs Rehberi ailesi adına size yurt seçiminizde yardımcı olmanın huzuru içinde olduğumuzu bildiriyoruz

Kıbrıs Üniversitelerinden Almanya Üniversitelerine Geçiş

Değerli okurlar yanlış duymadınız; Kıbrıs'taki bir üniversiteye kayıt yaptırarak ardından Almanya'nın dünyaca ünlü Üniversitelerinde bedava eğitim görebilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise doğru adımları ve doğru taktikleri izleyerek gereken prosedürü tamamlamanız.

Girne Amerikan Üniversitesinden Almanya'ya geçiş yapan site yazarlarımızdan gerekli tavsiyeleri almak için iletişime geçmeniz rica olunur.

Bu bilgileri yakında kesin ve net olarak sitemizde yayınlayacağız aciliyeti olan okurlarımız için yazarlarımız yardımcı olacaklardır.

İlginiz için teşekkürler.

2010-2011 Yeni Öğretim Yılı

Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi öğrenci birlikleri ve klüp başkanlıkları adına tüm faaliyetlerin ve çalışmaların yeni dönem için başladığını ve yoğun görüşmelerin iki üniversite öğrencileri arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek adına Kıbrıs Rehberi adlı blog sitemizden duyurulur.

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesince yapılan öğrenci faaliyetlerini takip edecek ve sitemizde yayınlanmak üzere kendi yazılarını görüşlerini ve eleştirilerini paylaşak tüm okurlarımıza açık davet gönderiyoruz.

Sizlerde tüm paylaşıma değer gördüğünüz bilgilerinizi yeni eğitim ve öğretim döneminde bizimle paylaşabilirsiniz. Yapmanız gerek tek şey söylemek istediklerinizi sitemizin yorum gönder kısımlarından veya siet yöneticimize direk E-Mail yoluyla göndermek.

Geriye sadece bilgilerinizin binlerce kullanıcı tarafından okunması ve paylaşımlarınızın insanları mutlu etmesi kalacak ve tabii aldığınız teşekkürler cabası.