29 Kasım 2009 Pazar

Kıbrıs Rehberi Sizlerle Beraber 3. Yılına Giriyor

Sitemiz ve 12 kişiye ulaşan blogger (site yazarı) kadromuz ile sizlere her zaman en gerçek ve gerekli bilgileri vermek ilkesinde, sizlerin sayesinde 3. yılımıza giriyoruz.

Kıbrıs ve Kıbrıs Üniversiteleri hakkında aradığınız her türlü bilgiye kolaylıkla ve emin ellerden ulaşabilmeniz için sizlere sunduğumuz sitemizin önderlik fenerini gururla ve büyük bir hevesle taşıyoruz.

KKTC'de bulunan tüm üniversiteler ve hakkındaki en ufak detayı bilen yazar kadromuza kişisel sorularınız veya ilgilendiğiniz bir konu hakkında makale yazdırma isteğiniz olduğu takdirde bizlere mail aracılığı ile ulaşmanızı yada sitemize yorum bırakarak bu arzunuzu dile getirebilirsiniz.

14 Kasım 2009 Cumartesi

Kıbrıs'tan Amerika'ya Geçiş Nasıl Olur ?

Kıbrıs'ta öğrenci olan tüm okuyucularımıza müjde. Artık Amerika'daki tüm üniversitelerde Lisans yada Yüksek Lisans yapma olanağına sahipsiniz. Size kısayoldan bunu nasıl başaracağınıza dair bir takım ön bilgiler sunuyoruz.

1) Öncelikle gitmek istediğiniz üniversitenin öğrenci işleri ile irtibata geçmelisiniz. Fax veya telefon ile yada e-mail ile. Oradan elde edeceğiniz başvuru bilgilerini ve kurallarını, şartlarını bire bir uygulayın.

2) Gereken maddi imkanları sağlayın ve vize işlemlerine başlayın.

3) Öğrenim görmek istedğiniz ülkede kalacağınız yeri gitmeden önce ayarlayın.

4) Türkiye'de yada Kıbrıs'ta kayıtlı olduğunuz üniversiteden kayıdınızı sildirmeyin.

5) Yeni bir ülkenin ve yeni kültürlerin tadını çıkarın.