14 Mart 2009 Cumartesi

KKTC Öğrenci Af Yasası

Kıbrıs Üniversitelerinden herhangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrenciler tekrar Öğretim hayatlarına geri dönebilmelerine olanak sağlayan bu yeni af bir çok öğrencinin işine geldi.

Öncelikle Kıbrıs'ta ve Türkiye üniversitelerde kaydını tamamlayamamış öğrencilerin 22 Nisan tarihine kadar üniversitelerine bir dilekçe ile kayıtlarını yenilemek istediklerini bildirmeliler.

Değerlendirilmeye alınan dilekçeler ve onaylanan başvurular tahminen %99 olması bekleniyor.

12 Mart 2009 Perşembe

Kıbrıs Rehberi Yazarları, Biz Kaç Kişiyiz ?

Değerli okurlarımız Kıbrıs Rehberi Blog sitemizi artık 7 kişilik deneyimli ekibimizle hazırlamakayız.

Yazarlarımız arasında Kıbrıs'ta eğitimini tamamlamış, Türkiye'de eğitimine devam etmekte olan, Avrupa ülkelerinde çalışmakta olan bilgi ve tecrübelerinden herkesin faydalanmak isteyeceği çok değerli kişiler bulunmaktadır.

Daha sık güncellenen ve Eğitim Öğretim adına çok daha kapsamlı bilgiler sunacak olan sitemiz adına sizlere bizi takip ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Kıbrıs Üniversitelerinden Kayıt Sildirme ve Yatay Geçiş !

Bu konuyu Kıbrıs Rehberi takımı olarak uzun bir süre araştırdık ve Üniversitelerle olan yazışmalarımız sonucu bu önemli bilgiyi siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

Kıbrıs Üniversitesinde burslu olarak okumuş bulunuyorsanız okuldan kayıdınızı sildirdiğiniz taktirde aldığınız bursları geri ödemekle yükümlüsünüz yoksa Lise Diplomanızı geri vermiyorlar.

Yatay geçiş gibi durumlarda ise aynı durum söz konusu Üniversitenin bünyesinden ayrılırken, aldığınız devlet yada üniversitenin bünyesince verilen bursları geri ödemeniz gerekmektedir.

İlk bakışta Üniversitelerin çıkardığı bir zorlukmuş gibi gözüken bu durum aslında mantıklı kurallara dayanmaktadır.